30 бронежилетів і таку ж кількість касок на суму понад 170 тисяч гривень отримали бійці батальйону «Тернопіль». Кошти на амуніцію зібрали члени фракції ВО «Свобода» у Тернопільській облраді, а також народний депутат від цієї політичної сили Олексій Кайда та заступник міністра молоді і спорту Олена Підгрушна. За словами голови Тернопільської облради Василя Хомінця, бійців батальйону у будь-яку хвилину можуть відправити у зону АТО, тому вони мають бути належно споряджені.

О. Кайда розповів, що разом з народними депутатами, які є членами парламентської слідчої комісії з питань перевірки використання коштів на потреби оборони, побував у Слов’янську та Ізюмі. Вони з’ясували, що найгострішими якраз є питання забезпечення військовослужбовців зброєю, засобами індивідуального захисту та медичним обладнанням.
«Усі речі, які ми передаємо сьогодні, сертифіковані, — наголосив він. — В кожному комплекті є паспорт». А ще народний депутат повідомив, що на базі колишньої 11-ї артилерійської бригади у Тернополі передбачено дислокувати військову частину. Цього рішення він і місцева влада наполегливо домагалися.
О. Підгрушна пообіцяла сприяти співпраці національної федерації панкратіону та військовослужбовців щодо безоплатного навчання бійців корисних елементів єдиноборств.
Тим часом із зони АТО повернулися члени громадської організації «Автомайдан Тернопіль». Вони передали бійцям батальйону «Дніпро-2» одяг, бронежилети, берці, медикаменти, засоби побутової хімії, харчові продукти. Це вже не перший виїзд громадських активістів з допомогою військовим. Цільовий фонд допомоги військовослужбовцям створили і в Тернопільсько-Зборівській архієпархії УГКЦ. На його кошти закуплено 13 бронежилетів.
На знімку: Олексій Кайда і Василь Хомінець передають військовим амуніцію.
Фото надане прес-службою народного депутата.