У донецькому готелі «Донбас-Палас» відбулося жеребкування фінального туру турніру чемпіонату Європи-2009 з футболу серед юнаків (U-19), котрий відбудеться в Донецьку й Маріуполі 21 липня—2 серпня. Церемонію провели президент Федерації футболу України, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс і тренер національної збірної України Олексій Михайличенко. Участь у заході також узяли представники УЄФА Клаудіо Негроні та Маріо Рагуса, керівники Донецька та області, представники і тренери команд-учасниць.
До групи А потрапили: Україна, Словенія, Англія, Швейцарія. Групу В склали команди Франції, Сербії, Туреччини та Іспанії.
Схема проведення Євро-2009 (U-19) традиційна. По дві найкращі команди кожної з груп вийдуть до півфіналів, які 30 липня прийматимуть Донецьк та Маріуполь. Вирішальна гра відбудеться 2 серпня на полі донецького РСК «Олімпійський».
Коментуючи результати жеребкування, Григорій Суркіс сказав представникам ЗМІ: «Дуже розраховую, що те завдання, яке поставила Національна футбольна асоціація перед тренером нашої команди Юрієм Калитвинцевим, його штабом і гравцями, буде виконано».
За словами президента ФФУ, в цьому турнірі збірна України має стати чемпіоном. «Я дуже хотів би переживати разом з вами щасливі миті перемоги», — сказав пан Суркіс.
Визначилися двадцять два клуби
Футбол. Румунська «Уніря», яка оформила чемпіонство, стала останнім з 22 клубів, які потрапляють до групового етапу Ліги чемпіонів напряму. Серед них по три команди отримали представники Англії, Іспанії та Італії, по дві — Німеччини, Франції та Росії. Україну без відбіркових раундів представлятиме «Динамо». По одному клубу вже мають Португалія, Туреччина, Бельгія, Нідерланди, Шотландія та Румунія. Решта 10 команд визначаться після кваліфікаційних раундів.
Іспанія. «Барселона», «Реал» (Мадрид), «Севілья». Англія. «Манчестер Юнайтед», «Ліверпуль», «Челсі» (Лондон). Італія. «Інтер» (Мілан), «Ювентус» (Турин), «Мілан». Німеччина. «Вольфсбург», «Баварія» (Мюнхен). Франція. «Бордо», «Марсель». Росія. «Рубін» (Казань), ЦСКА (Москва). Україна. «Динамо» (Київ). Бельгія. «Стандард» (Льєж). Португалія. «Порту». Нідерланди. АЗ (Алкмаар). Шотландія. «Рейнджерс» (Глазго). Туреччина. «Бешикташ» (Стамбул). Румунія. «Уніря» (Урзічені).
Як відомо, футболісти «Динамо» в ці дні відпочивають на різних курортах, відновлюють сили перед новим сезоном. А воротар Станіслав Богуш навіть устиг одружитися. Нагадав про себе і новий наставник чемпіона України Валерій Газзаєв. Він зіграв у благодійному матчі за російських тренерів проти команди «Росич-Старко» (5:3). На жаль, наставникові київських динамівців, коли він брав участь у небезпечній атаці, зламали ніс. В цій зустрічі Валерій Георгійович відкрив рахунок, забивши м’яча вже на першій хвилині зустрічі.