Слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин зловживань з боку київської влади обіцяє зробити все, щоб вибори київського міського голови відбулися раніше, ніж через два з половиною роки. І щоб Леонід Черновецький не брав у них участі. Про це на вчорашній прес-конференції повідомив народний депутат від фракції БЮТ Анатолій Семинога.
У цьому, за його словами, комісії допоможуть напрацьовані матеріали про зловживання з боку київської влади. Які, переконаний парламентарій, стануть основою для порушення кримінальних справ і переформатування більшості в Київраді.
«Усі зловживання і порушення закону зафіксовано документально в матеріалах комісії... Як тільки буде порушено хоч одну кримінальну справу стосовно чиновників столичної влади, буде переформатовано більшість», — сказав А. Семинога.
За словами депутата, «якби була політична воля», в тому числі й на рівні правоохоронних органів, то команда градоначальника вже б не працювала. Найкращий спосіб змінити ситуацію в столиці — це перевибори, — переконаний бютівець, — «але до них ще далеко».
Глава комісії, народний депутат Кирило Куликов (фракція «НУ-НС»), у свою чергу пообіцяв: «Ми не дамо цим матеріалам померти... Зараз треба уникати тих помилок, що були в 2007 році. Ми всі повинні об’єднатися». При цьому він підкреслив, що «в умовах цієї влади крім громадянської ініціативи інших рішень нема».