Під будівлею Міністерства внутрішніх справ України в Києві відбулася акція протесту громадської організації «Асоціація зелених України» з метою привернути увагу Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко до дій керівництва обласного управління МВС, інших держструктур, здійснюваних ними у справі незаконного будівництва автозаправних станцій у центрі Дніпропетровська.
Як передає кореспондент УНІАН, учасники пікету організували збір підписів під зверненням, в якому виклали дані про цю тривожну ситуацію.
Організатори акції мають намір передати це звернення Прем’єр-міністру України з проханням посприяти міській громаді Дніпропетровська в припиненні незаконного будівництва АЗС, а також вжити заходів до притягнення до відповідальності місцевих керівників.
За інформацією «Асоціації зелених України», будівництво АЗС на початку проспекту імені Газети «Правда» здійснюється на двох незаконно захоплених земельних ділянках, без відповідного дозволу міських властей. Незаконна забудова розгорнулася біля мосту через Дніпро, всупереч існуючим правилам безпеки і нормам чинного законодавства, відзначають представники громадської організації. Незважаючи на порушену кримінальну справу за фактом будівництва на захоплених землях, зведення АЗС продовжується, що, на думку Асоціації, є прямим свідченням корупційної змови.
Представники Асоціації зелених України вкрай незадоволені позицією керівництва Дніпропетровського управління МВС, яке, на їхнє переконання, занадто спокійно ставиться до проблеми незаконної забудівлі. Навіть незважаючи на неодноразові звернення.
Активісти Асоціації впевнені, що саме бездіяльність керівництва міліції призвела до того, що невідомі особи попробивали колеса автобусів, якими приїхали активісти, а потім також  погрожували учасникам акції протесту.
Як повідомлялося, наприкінці травня в Дніпропетровську почалися акції протесту проти незаконного будівництва автозаправних станцій у центрі міста. Активісти громадської організації «Асоціація зелених України» організували пікети біля будівельного майданчика на проспекті імені Газети «Правда», щоб привернути увагу громадськості і властей до проблеми незаконної забудови міста спорудами, що представляють небезпеку для життя і здоров’я городян.
УНІАН.