Нещодавно в Донецькому академічному державному театрі опери і балету імені Анатолія Солов’яненка відбулась прем’єра балету Едварда Гріга «Пер Гюнт» (за мотивами драматичної поеми Генрика Ібсена). Виставу поставив художній керівник театру, народний артист України Вадим Писарєв (лібретто Юрія Станішевського, за участі Анатолія Лягущенка).
Як сказав голова Фонду Г. Ібсена, продюсер Ойвен Йохансен, який прилетів з Норвегії на прем’єру, нинішня постановка Вадима Писарєва, в порівнянні з першою його версією 1997 року, є не лише новим яскравим прочитанням балету, а й високопрофесійним, художньо довершеним сценічним твором.
У виставі працюють студенти Київської муніципальної української академії танцю імені Сержа Лифаря. На сьогодні маємо нову подію у культурному житті країни — юні таланти представили свого «Пер Гюнта» на сцені столичної Національної опери. На прем’єру завітав і посол Королівства Норвегія в Україні Олав Берстад.
Отже, віднині «Пер Гюнт», мабуть, оселиться в Києві надовго, адже студенти КМУАТ ще не раз обіцяють радувати киян цим оригінальним і самобутнім балетним спектаклем, що має неабиякий успіх у вибагливого столичного глядача.