Футбол. Відбулося засідання виконкому ФФУ, на якому розглядалася низка дуже важливих для вітчизняного футболу питань. Учасники зібрання затвердили календар змагань Прем’єр-ліги на сезон 2009/2010 років. Отже, як раніше повідомлялося, новий сезон розпочнеться 
11 липня матчем за Суперкубок України. Місце проведення поєдинку найближчим часом визначить дирекція Прем’єр-ліги. 18 червня відбудеться перший матч нового чемпіонату країни. Осіння частина сезону завершиться 12 грудня, коли учасники зіграють 17-й тур національного чемпіонату.
Зимова перерва у більшості клубів—учасників ПЛ завершиться 27 лютого 2010 року. Тоді на футбольних полях відбудуться матчі 18-го туру чемпіонату України. Заключний тур призначено на 9 травня. У разі необхідності 19 травня відбудеться «золотий матч». Фінал Кубка України заплановано на 16 травня.
І цього разу не вирішили питання обрання президента Прем’єр-ліги. Як відомо, з великого числа кандидатів залишився тільки колишній президент ФК «Арсенал» (Київ) Вадим Рабинович. Але проти цієї кандидатури виступила велика група клубів. Тому вирішення проблеми покладено на Стратегічну раду, до якої увійшли члени виконкому ФФУ, президенти всіх клубів Прем’єр-ліги і представники ПФЛ.
Виконком затвердив список із 23 арбітрів, котрі обслуговуватимуть матчі української Прем`єр-ліги в першій половині сезону—2009/2010. Багатьох здивувало, що до цього списку не потрапив авторитетний і досвідчений арбітр ФІФА киянин Олег Орєхов. Його внесли до списку арбітрів першої ліги. У разі успішної роботи протягом першого кола Орєхова переведуть знову до Прем’єр-ліги. А поки що він може отримати призначення на найвідповідальніші міжнародні матчі. І таке буває...
Отже, ось арбітри, які судитимуть матчі Прем’єр-ліги: Абдула (Харків), Абросимов (Одеса), Барановський (Київська область), Бойко (Київська область), Венгер (Київ), Геренда (Калуш), Годулян (Одеса), Грисьо (Львів), Даньковський (Київ), Дердо (Іллічівськ), Деревинський (Київ), Задиран (Дніпропетровськ), Зубарєв (Слов’янськ), Іщенко (Київ), Лисенчук (Київ), Можаровський (Львів), Покидько (Полтава), Родіоненко (Луганськ), Сіренко (Сімферополь), Шандор (Львів), Швецов (Одеса), Шмигельський (Львів), Яблонський (Тернопіль).
Маркіян Лубківський офіційно став керівником місцевого організаційного комітету Євро—2012 і за сумісництвом директором турніру. На засіданні виконкому ФФУ колишнього радника Президента України, екс-посла України в Хорватії, Боснії та Герцеговині обрано на цю посаду одноголосним рішенням.
Як зазначив президент ФФУ Григорій Суркіс, кандидатура Лубківського повністю відповідає вимогам УЄФА, серед яких знання кількох мов і досвід роботи на керівній посаді. Сам новообраний директор Євро—2012 подякував членам виконкому за довіру й пообіцяв уже найближчим часом відзвітувати перед ФФУ про підготовку до футбольного єврофоруму і майбутні плани.