Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Президент Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко провели зустріч з Прем`єр-міністром Республіки Білорусь Сергієм Сидорським.
Візит глави білоруського уряду в Україну здійснювався на виконання домовленостей Президентів України та Республіки Білорусь, досягнутих під час зустрічей у Чернігові та Гомелі, відповідно 20 січня та 6 травня цього року.
Під час зустрічей сторони обговорили низку актуальних проблем з україно-білоруського співробітництва. Зокрема, завершення процесу оформлення україно-білоруського державного кордону, співробітництво в енергетичній сфері та взаємодію в рамках програми ЄС «Східне партнерство».
Віктор Ющенко висловив сподівання, що під час візиту Сергія Сидорського до України буде підготовлено для подальшого підписання «хороший договірний матеріал» і пророблено низку стратегічних питань, які довгий час не вдавалося зняти з порядку денного. «Сподіваюся, ваш візит дасть змогу усі ці питання врегулювати», — сказав Президент.
Про зустріч Голови Верховної Ради України з Прем`єр-міністром Республіки Білорусь читайте в наступному номері газети.