Вечірнє засідання 11 червня
Народні депутати ухвалили в цілому законопроекти «Про внесення змін до закону «Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004—2010 роки» та «Про внесення змін до закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».
Зміни до останнього закону викликані необхідністю приведення деяких його положень у відповідність до рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я з боротьби проти тютюну. До того ж цим законом пропонується надати центральному органові виконавчої влади у сфері охорони здоров’я повноваження встановлювати гранично допустимі норми шкідливих для здоров’я речовин та інгредієнтів тютюнових виробів, які полегшують вдихання тютюнового диму або сприяють формуванню тютюнової залежності, створити у державних поліклінічних закладах охорони здоров’я кабінети з діагностики, консультування, профілактики та лікування тютюнової залежності, заборонити поштучну реалізацію тютюнових виробів та ін.
Так само в цілому як закони ухвалено законопроекти про внесення змін до закону «Про радіочастотний ресурс України», про внесення змін до закону «Про цінні папери та фондовий ринок» стосовно порядку дій емітента та інвесторів і про внесення змін до Кримінального кодексу України стосовно відповідальності за зберігання творів, зображень або предметів порнографічного характеру. За словами заступника міністра юстиції Леоніда Єфіменка, ці зміни до Кримінального кодексу розроблено задля посилення захисту прав і законних інтересів дітей, а також приведення національного законодавства у відповідність з міжнародно-правовими зобов`язаннями, взятими Україною при ратифікації факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо торгівлі дітьми, дитячою проституцією і дитячою порнографією. Для цього статтю 301 кодексу після слів «з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення» доповнено словом «зберігання» і таким чином встановлено кримінальну відповідальність за зберігання творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру.
У першому читанні було ухвалено законопроекти про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб; про внесення змін до деяких законів України щодо заходів стимулювання будівництва соціального житла та про внесення змін до статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність». Водночас постанова про збереження комплексу Києво-Печерської лаври та подальший розвиток Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, котра передбачала передання цього об’єкта з комунальної власності Києва до сфери відання Кабінету Міністрів, не знайшла належної підтримки народних депутатів. Незважаючи на застереження голови Комітету ВР з питань культури та духовності Володимира Яворівського про те, що цьому об’єкту вже в липні загрожує виключення зі списку ЮНЕСКО, за цю постанову проголосував лише 221 народний депутат.