Перерізали стрічку перші особи автономії, подарували багато іграшок, відеоплеєр і до нього велетенську колекцію кращих вітчизняних мультфільмів.
У просторому корпусі є спортивний і актовий зали, ігрові кімнати, процедурні кабінети, ординаторська, облаштований сучасною побутовою технікою харчоблок з холодильниками, електропечами і витяжками, електронними вагами, складами й коморами.
Головний лікар «Ялинки» Олександр Хрипун розповів, що в найкризовіші роки матері кидали в пологових будинках понад три сотні немовлят, а дім дитини міг прийняти тільки 180. Тож дітей доводилося довго тримати в лікарнях, очікуючи, коли звільниться місце. У переповнених групах дітки часто хворіли.
У спеціалізованому закладі багато дітей-інвалідів, які потребують лікування і догляду, тож персонал складається не лише з вихователів, а й із лікарів. Для них тепер теж відкриваються нові можливості. Нині створено всі умови, щоб медикаментозне лікування стало ще ефективнішим, супроводжувалося спеціально розробленим комплексом розширеного спектра фізичних вправ і заняттями з психологами. Тож медики обіцяють упоратися з найскладнішими діагнозами. Раціонально буде використано й відреставроване приміщення старого корпусу. Тут збільшать число груп й нарешті зменшать кількість вихованців у них. Це відповідатиме й санітарним нормам, і вихователі зможуть більше уваги приділяти кожній дитині.
Проект реконструкції «Ялинки» коштував державному й кримському бюджетам  понад сім мільйонів гривень. На оформлення й устаткування ще чотирьох приміщень для дитячих груп депутати Верховної Ради автономії наполегливо відшукують ще п’ять мільйонів гривень і обіцяють швидко завершити цю справу, попри кризу.
Головний лікар дому дитини зазначив, що нині тут живуть 125 покинутих матерями діток. За його словами, українські cім’ї останнім часом стали значно більше всиновлювати сиріт і брати їх під опіку, ніж іноземні. Адже ще донедавна доводилося віддавати чимало кримських малят в Ізраїль, США, Італію, Німеччину і Францію.
Лише декілька років тому на півострові була тільки одна прийомна родина — нині їх більш як шістдесят, було 12 будинків сімейного типу — тепер 26. Олександр Хрипун відзначив тенденцію часу: «Вперше за тридцять років існування «Ялинки» на усиновлення віддаємо більше дітей, ніж приймаємо покинутих у пологових будинках. Групи зменшуються неухильно, а те, що дедалі більшій кількості малюків повертаємо турботливих батьків, — для колективу найвища нагорода за працю».
 
Крим.