Глава держави Віктор Ющенко закликає населення розраховуватися за спожитий газ регулярно й у повному обсязі. Про це він сказав учора на нараді в НАК «Нафтогаз України».
«Звертаючись до людей, я хотів би сказати: шановні громадяни, регулярна оплата вами спожитого газу — це робота на незалежність країни. Ваші неплатежі стають неплатежами держави... Це справа честі, моралі і нашої дисципліни. Політика неплатежів — це не наша політика», — сказав Ющенко, нагадавши, що рівень проплат населення за спожитий газ становить 95% відсотків, а торік у цей же період було 102%.
Президент вважає, що неоплата населенням спожитого газу погіршує репутацію країни й ускладнює вирішення державних питань між Україною та Росією. Віктор Ющенко також доручив головам районних і державних адміністрацій забезпечити розрахунки за газ підприємств і організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів.
Він також підкреслив, що вкрай погано оплачують газ підприємства комунальної теплоенергетики. У квітні серед регіонів найбільшу заборгованість населення за газопостачання зафіксовано в Дніпропетровській (209,980 млн. гривень), Луганській (154,292 млн. гривень) і Харківській (153,960 млн. гривень) областях.