Веслування на байдарках і каное. Сегед (Угорщина). Етап Кубка світу. Українські спортсмени вибороли три медалі. Олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська, яка тепер виступає з Іриною Муравйовою у байдарці-двійці, посіла третє місце в неолімпійській дистанції 200 м. «Срібло» на такій само дистанції здобув призер XXІX Олімпіади Юрій Чебан. Денис Камерилов та Віталій Вергелес на тій-таки неолімпійській 200-метрівці у каное-двійці стали переможцями.
Для наших спортовців це було перше міжнародне змагання після Олімпійських ігор у Пекіні. Водночас старти в Угорщині стали останньою міжнародною перевіркою перед чемпіонатом Європи, котрий наприкінці місяця відбудеться в Німеччині. Збірна України до нього готуватиметься у Дніпропетровську.
Олімпізм. 20 червня на вулицях обласних центрів, міст, містечок, селищ України відбуватимуться заходи з нагоди Олімпійського дня. Разом із пересічними громадянами участь братимуть уславлені атлети, олімпійські чемпіони та призери, тріумфатори світових та європейських першостей. Акція присвячена 115-й річниці заснування Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року). Нагадаємо, що минулого року у заходах взяло участь понад шістсот тисяч громадян різного віку, повідомляє НОК України.
Бокс. Команди нашого Володимира Кличка (чемпіона світу за версіями ІBF, ІBO) та спортовця з Узбекистану Руслана Чагаєва (чемпіона WBO) вирішили не змінювати дату і місце бою в Гельзенкірхені (Німеччина) — 20 червня. Саме там на стадіоні ФК «Шальке-04» українець мав зустрітися з британським претендентом Девідом Геєм, який відмовився від бою.
Поєдинок Кличка-молодшого проти тимчасового чемпіона WBA відбудеться на стадіоні «Арена-Шальке», повідомляє Fіghtnews. com. «Я проведу бій з Володимиром Кличком перед багатотисячною аудиторією. З нетерпінням чекаю моменту, коли вийду на стадіон і поведу боротьбу за три чемпіонських титули, які заберу собі», — заявив узбецький суперважковаговик.
Чагаєв є першокласним боксером і чудово підходить, щоб замінити травмованого британця Девіда Гея. Про це заявив керівник Klіtschko Management Group Бернд Бенте. «Весь цей час ми збиралися провести бій 20 червня, оскільки не хотіли розчаровувати вболівальників. Руслан Чагаєв — чемпіон WBA і першокласний боксер. Бій на стадіоні «Шальке» відбудеться обов’язково», — заявив менеджер українського чемпіона світу.
Як повідомляє прес-служба команди Кличків, 60 тисяч глядачів «Шальке-Арени» матимуть змогу побачити бій проти Руслана Чагаєва за квитками на поєдинок проти Девіда Гея. Ну, а сам екс-претендент на титули чемпіона світу WBO, ІBF та ІBO з Великобританії збирається до Гельзенкірхена, щоб бути особисто присутнім на поєдинку українця проти Чагаєва.