Фінал чемпіонату України з міні-футболу серед вихованців шкіл-інтернатів під назвою «Футбольна родина» в Полтаві відвідав колишній гравець київського «Динамо» і національної збірної Олександр Головко. На старт цієї першості вийшло 80 команд з усіх куточків країни. А у фіналі опинилося лише 25 колективів.
— Змагання мали соціальний статус, але спортивна складова стояла на першому місці. Починання організаторів заслуговують на повагу, — сказав старший тренер юнацької збірної України (U-17) Олександр Головко (на знімку), який провів майстер-клас для школярів. — Буду відвертим: мені сподобалося кілька хлопчиків, у яких може бути футбольне майбутнє. Але для цього необхідно й надалі проводити подібні заходи, а фахівцям брати участь у таких турнірах...
У ті дні в Полтаві відбувалося Свято галушки, і кожен українець з таким прізвищем міг безплатно харчуватися в будь-якому полтавському ресторані. Так от, один із юних учасників змагань скористався цим пільговим правом.
«Приємно, що ми знайшли можливість проводити ці змагання двічі на рік та залучати дітей з усіх областей України, — розповіли керівники Фонду братів Павличенків Ростислав та Олег, що за підтримки Міністерства внутрішніх справ України проводили ці змагання. — Тому не сумніваємося, що нам до снаги залучати до участі в ньому максимальну кількість дітей-сиріт. І чим більше людей долучатимуться до соціальної справи, тим більше свята матимуть такі юнаки».
Треба було бачити очі Антона Гречика, який отримав приз глядацьких симпатій як наймолодший учасник. «Навіть не міг передбачити, що колись матиму нагоду брати майстер-клас в одного з кращих гравців київського «Динамо», який виступав у півфіналі Ліги чемпіонів, перемігши перед цим з розгромним рахунком «Барселону», — сказав юний футболіст.
А переможцями змагань стали юнаки з Київської області, які у фінальному матчі обіграли футболістів з Миколаївщини. «Бронза» у колективу Луганської області. Про безкомпромісність змагань свідчить те, що призери визначалися лише за допомогою післяматчевих пенальті.
Наступний такий турнір відбудеться напередодні Різдва також у Полтаві.
Анатолій ЯНГОЛЬ.

Фото надане ФФУ.