Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко взяв участь у відкритті засідань постійних комісій Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць Співдружності незалежних держав, що проходить у місті Бішкек (Киргизька Республіка).
У ході візиту відбулися зустрічі заступника Голови Верховної Ради України з Торага Жогорку Кенеша (спікером парламенту) Киргизької Республіки Айтібаєм Тагаєвим.
Під час зустрічі заступник голови українського парламенту відзначив прогрес у відносинах між двома країнами, зокрема, той факт, що вперше в історії двостороннього торгово-економічного співробітництва товарообіг між Україною та Киргизькою Республікою сягнув 100 мільйонів доларів. На зустрічі також йшлося про важливість активізації співпраці урядів двох країн та, зокрема, про необхідність провести Третє засідання Міжурядової комісії в четвертому кварталі 2009 року в Києві. М. Томенко наголосив на необхідності покращення міжпарламентського діалогу, зокрема, сторони домовилися про створення міжпарламентської групи дружби України та Киргизії.
На зустрічі з міністром культури та інформації Киргизії Султаном Раєвим сторони обговорили питання двосторонньої співпраці в галузі культури. З урахуванням того, що 2009 рік є роком президентських виборів у Киргизькій Республіці та початком президентських виборів в Україні, М. Томенко та С. Раєв домовилися рекомендувати урядам двох держав провести заплановані на поточний рік Дні культури Киргизстану в Україні у 2010 році, а Дні України в Киргизстані — в 2011 році.
Також М. Томенко зустрівся зі студентами Центру україністики в Киргизькому національному університеті, студентами Киргизько-Російського Слов’янського університету та відвідав 48-му середню загальноосвітню школу Бішкека, в якій діти навчаються українською мовою. Під час зустрічі з активом української громади Киргизької Республіки «Берегиня» М. Томенко передав їм диски «Живі голоси. Класика української літератури» і «Головні пісні та мелодії України».
Секретаріат заступника Голови Верховної Ради України.