Під час урядового засідання Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що Міжнародний валютний фонд планує суттєво збільшити фінансову підтримку України. В червні—липні очікується отримати до 3,2 млрд. доларів, у листопаді — 3,8 млрд. доларів. Така фінансова підтримка, вважає Ю. Тимошенко, зміцнить країну та укріпить національну валюту, оскільки частину коштів буде спрямовано до золотовалютних резервів Національного банку України.
Водночас в. о. міністра фінансів Ігор Уманський спростував заяви Рахункової палати, що перевиконання державного бюджету в першому кварталі поточного року відбулося завдяки невідшкодування ПДВ.
«Рахункова палата не перевіряла стан виконання бюджету за останні п’ять місяців, тому, звідки така інформація, мені важко сказати ... Питання перевиконання і відшкодування ПДВ — це дуже спірне питання і, в тому числі, з податковою адміністрацією у нас різні погляди на нього», — сказав урядовець.
Крім того, на засіданні розглядалася низка питань, спрямованих на забезпечення належного проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні. Зокрема, рекомендації УЄФА стосовно підготовки основних інфраструктурних об’єктів у містах, які приймають матчі чемпіонату. За результатами її обговорення урядовці планують ухвалити рішення щодо внесення змін до Державної цільової програми Євро-2012, затвердили проект та титул будови Національного спортивного комплексу «Олімпійський», а також концепцію розміщення учасників чемпіонату.
Ще Кабінет Міністрів ухвалив рішення про рекапіталізацію трьох недержавних комерційних банків. До статутного капіталу «Укргазбанку» буде спрямовано 3 млрд. 200 млн. грн. Таким чином, частка держави в його статутному капіталі становитиме 81,57%. До статутного капіталу «Родовід Банку» спрямовується 2 млрд. 809 млн. грн. (частка держави — 99,97%), банку «Київ» — 3 млрд. 563 млн. грн. (частка держави — 99,93%).
Доля ще двох банків, які перебувають у тяжкому стані, — «Надра» та «Укрпромбанк», за словами прем’єра, залежатиме від того, «наскільки успішно уряд зможе провести переговори з кредиторами і наскільки вони погодяться реструктурувати заборгованість цих банків».