Учора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк скасував засідання Кабінету Міністрів і побував на Донеччині, зокрема відвідав визволений від терористів Слов’янськ. Там він оглянув школу №16 та 5-поверховий будинок, пошкоджені внаслідок дій терористів, залізничний вокзал, який нещодавно вже відновив роботу, а також побував на горі Карачун, де бойовиками було зруйновано телевежу, та в селі Семенівка, яке серйозно постраждало від дій терористів.

Глава уряду повідомив, що у визволених містах почалися відновлювальні роботи, зокрема Укрзалізниця відновила шляхи сполучення. «Учора 800 людей повернулися до Слов’янська, хоча ще декілька днів тому потяги йшли порожні», — сказав він. У місті вже відновлено електропостачання та тривають роботи з налагодження водопостачання.

Також глава уряду запевнив, що школи Слов’янська розпочнуть роботу з 1 вересня: «Ми за кожним відомством закріпили по школі для того, щоб швидко їх відновити і щоб діти могли з 1 вересня піти в школу».

Повідомляючи про відновлення трансляції трьох телеканалів (Першого Національного, «5 каналу» та «1+1»), А. Яценюк зазначив, що замість зруйнованої телевежі, антену встановили на водонапірну вежу.

«Нині дуже важливо заспокоїти людей, щоб усі поверталися назад до своїх міст і разом зі всією Україною відбудовували Слов’янськ, Краматорськ і Донбас загалом», — цитує А. Яценюка прес-служба Кабміну.

Стосовно необхідних коштів на відновлення Донбасу, то на попередньому засіданні уряду прем’єр казав, що потрібно близько 8 мільярдів гривень. «Але оскільки військовий конфлікт триває, думаю, 8 мільярдів гривень у кращому разі вистачить на кілька місяців», — резюмував він учора та додав, що нині «основне питання — отримати мир, а за мир треба боротися».