Виставка робіт молодих художників із різних регіонів України демонструється в Донецькому будинку працівників культури. Експозицію названо «Вернісаж надій». Тут — художні твори сорока молодих митців, представників донецької, луганської, львівської, одеської, чернівецької, чернігівської, черкаської, харківської та київської художніх шкіл. Кожна із 78 робіт передає особистість майстра, його світогляд. Вражає і жанрова різноманітність: живопис на полотні й шовку, графіка, малі скульптурні форми, розпис по склу.
Виставка проходить у рамках програми підтримки творчої молоді «Мистецтво без кордонів», яку вже кілька років реалізує Донецький будинок працівників культури. Сьогодні дуже важливо не тільки побачити, а й підтримати паростки талановитої молоді, яка дуже скоро впливатиме на культуру країни та розвиток суспільства в цілому. Серед учасників виставки — лауреати престижних всеукраїнських та міжнародних пленерів, конкурсів і симпозіумів. Важливо, що саме Донеччина об’єднала творчу молодь із різних регіонів. Бо для мистецтва не існує замкнутості, йому властивий постійний діалог. Наприклад, донеччанки Валентина та Олена Беро закінчили Донецьке художнє училище, а зараз навчаються у Львівській національній академії мистецтв за спеціальністю «художня кераміка». Там же здобувають освіту їхні колеги і земляки Сергій Горб і Євген Черненко. Роботи хмельничанина Олександра Куркчі знаходяться в музеях України, в тім числі — в Донецькому художньому, а також у приватних колекціях по всій Європі. Деякі молоді митці пробують себе як дизайнери одягу, архітектори. І це — також нові форми самовираження талановитого покоління.
Учасників виставки привітали міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко, міський голова Олександр Лук’янченко, голова правління Національної спілки художників України Володимир Чепелик. Від організаторів усі молоді митці отримали дипломи й альбоми «Художники Донеччини».
Катерина КАЛІНІЧЕНКО, автор проекту «Мистецтво без кордонів», художній керівник Донецького будинку працівників культури.