Вечірнє засідання 4 червня
Під час вечірнього засідання народні депутати подолали вето Президента на зміни до Закону України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання». За словами заступника глави секретаріату Президента Ігоря Попова, цей документ було повернуто до парламенту у зв’язку з тим, що він не відповідає положенням Основного Закону держави, за яким Конституція України має найвищу юридичну силу. А саме, враховуючи, що за Основним Законом повноваження Верховної Ради визначаються виключно Конституцією, на чому неодноразово наголошував Конституційний Суд, то це виключає можливість парламенту шляхом прийняття законів визначати власні повноваження.
Натомість голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Скубенко повідомив, що комітет рекомендує парламенту подолати вето Президента на цей закон. 337 народних депутатів підтримали пропозицію комітету.
Після цього Верховна Рада розглянула пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зайнятості членів особистих селянських господарств». Зокрема, Президент не погоджувався із новою редакцією статті 8 Закону «Про особисте селянське господарство», за якою члени особистих селянських господарств належать до категорії зайнятого населення за умови, що робота в цьому господарстві для них є основною, а розрахунковий місячний дохід на одного члена дорівнює або перевищує розмір мінімальної заробітної палати. Глава держави зазначив, що такий підхід не відповідає статті 24 Конституції, за якою громадяни мають рівні конституційні права і свободи та що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками майнового стану. Оскільки Верховна Рада не змогла подолати вето Президента, то цей законопроект відхилено.
У цілому як закон було ухвалено законопроект про внесення змін до статті 21 Закону «Про рекламу». Ці зміни передбачають встановлення заборони на рекламу будь-яких товарів, котрі не належать до лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації з посиланням на те, що ці товари мають лікувальні властивості, якщо вони не підтверджені у встановленому законодавством порядку уповноваженим центральним органом виконавчої влади з охорони здоров’я.
У першому читанні схвалено зміни до Закону «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність», які мають визначити чіткі правові засади топографо-геодезичної і картографічної діяльності. Також у першому читанні ухвалено законопроекти про внесення змін до статті 8 Закону «Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків»; про внесення змін до Закону «Про радіочастотний ресурс України»; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо факторингу; про внесення змін до Закону «Про телекомунікації».
Також парламентарії ухвалили низку постанов про перейменування, присвоєння найменування та встановлення меж кількох населених пунктів. Зокрема, село Берестечко, що на Івано-Франківщині, перейменовано у село Берестецька Дземброня, а селу на Луганщині присвоєно назву Калинник.
Окрім того Верховна Рада прийняла за основу постанову про рекомендації парламентських слухань на тему: «Шляхи реформування охорони здоров’я та медичне страхування в Україні».