5 червня виповнюється 60 років від дня народження Петра Степановича ЦИБЕНКА — відомого державного і політичного діяча, народного депутата України, голови Ради Організації ветеранів України.

Трудовий шлях цієї скромної, але надзвичайно працьовитої і наполегливої людини такий: токар заводу з ремонту дорожньої техніки, служба в лавах Радянської Армії, навчання у Ворошиловградському державному педагогічному інституті імені Т. Г. Шевченка, вчитель історії і суспільствознавства середньої школи, комсомольська і партійна робота, а тепер — депутатська діяльність. Але завжди в центрі його уваги — проста людина, її проблеми і турботи, боротьба за правду і справедливість.
Після контрреволюційного державного перевороту у серпні 1991 року і антидемократичної заборони Комуністичної партії України Петро Цибенко разом з партійними активістами зробив усе для того, щоб відновити діяльність Комуністичної партії, був делегатом установчого з’їзду в червні 1993 року, безпосереднім учасником розгляду Конституційним Судом справи щодо визнання неконституційною заборони діяльності Компартії України.
У відновленій Компартії України Петро Цибенко обирається членом її Центрального Комітету, у 1995—2005 роках був секретарем ЦК, у даний час є членом Президії ЦК, відповідає за роботу з виборцями старшого покоління, забезпечує їхній соціальний захист.
Починаючи з 1994 року, Петро Степанович обирається народним депутатом України Верховної Ради другого, третього, четвертого, п’ятого і шостого скликань, був членом парламентського Комітету з питань науки і освіти, головою Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Нині він є першим заступником голови Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, заступником голови парламентської фракції комуністів, у квітні 2009 року обраний головою Ради Організації ветеранів України.
Фактично всі ці роки Петро Цибенко веде боротьбу за те, щоб зняти гостроту соціальних проблем ветеранів війни і праці, щоб держава послідовно проводила політику на підтримку і захист інтересів людей старшого покоління — тих, хто виборов і відстоює нашу незалежність, а зараз потребує елементарної допомоги у вигляді гідних пенсій, доступних цін на ліки та продукти першої необхідності, тарифів на житлово-комунальні й транспортні послуги. Особливу увагу звертає на підтримку малозабезпечених громадян, багатодітних сімей, хворих і сиріт, інвалідів. Саме ці болючі й проблематичні питання є темою його схвильованих, пристрасних виступів з парламентської трибуни і в засобах масової інформації, служать основою його невтомної законотворчої діяльності.
Кожен день Петра Степановича сповнений глибокого розуміння свого громадянського обов’язку перед Батьківщиною і трудовим народом та має позитивний результат. Це забезпечує його вагому участь у державному будівництві, у соціальному і ветеранському русі. Й усе це, у свою чергу, віддає йому повагу і авторитет серед комуністів і виборців, серед багатомільйонної ветеранської армії, привертає до нього їх розум і серця.
Тож хай і надалі зростає його невгасима творча наснага, його високий професіоналізм, впевнена віра у невичерпний потенціал рідного народу.
Бажаємо Вам, шановний Петре Степановичу, міцного здоров’я, сімейного щастя, довгих років життя, нових успіхів у Вашій благородній парламентській і ветеранській діяльності на благо простих людей України.
Депутатська фракція комуністів у Верховній Раді України, Президія Центрального Комітету Комуністичної партії України.
***
Сьогодні святкує ювілей голова Рівненської обласної державної адміністрації, депутат Рівненської обласної ради Віктор Йосипович  МАТЧУК
— людина неординарна, ерудована, розумна і толерантна. У своєму житті Віктор Йосипович керується девізом «Коли щось робиш, то роби добре або не роби взагалі» і дуже шанує нашу газету.
З нагоди 50-річчя Віктора Йосиповича голосоукраїнці зичать ювілярові успіхів у роботі, здоров’я, сімейної злагоди, добробуту, всіляких гараздів на довгі роки та щастя у всьому.