Кримінальну справу за фактом невиплати зарплати порушила прокуратура Ленінського району Вінниці стосовно посадових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю. 376 тисяч гривень заборгувало підприємство працівникам. 
Під час перевірки правоохоронці не знайшли підстав, щоб не виплачувати трудівникам зароблені кошти, повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області, тому й порушили кримінальну справу.
У регіоні перевірено 176 підприємств-боржників, після чого передано до суду 153 протокольних рішення, на керівників більшості підприємств накладено штрафи. У результаті погашено заборгованість із виплати зарплати на суму чотири мільйони гривень із загальної суми боргу 33,4 мільйона гривень. Левову частку зароблених грошей не виплатили на економічно активних підприємствах. Кожному з тих, хто вчасно не отримав платню, заборгували в середньому по 1666 гривень. Найвищий розмір заборгованої платні у будівельній галузі.
Перший заступник голови ОДА Валерій Коровій наголошує, що змінилася структура заборгованої платні. Якщо раніше найбільший борг перед працівниками мав аграрний сектор, він домінує у регіоні, то тепер у «лідери» вийшли, крім згаданої будівельної галузі, підприємства легкої, харчової та переробної промисловості. Однією з причин зростання боргів з виплати зарплати чиновник назвав спад динаміки промислового виробництва. Цей показник у регіоні становить 23,8 відсотка. Водночас виявляють факти, коли виплату грошей затримують штучно. Наведений на початку приклад непоодинокий. Матеріали перевірки на недобросовісних керівників передано до суду.