У той час, коли чимало підприємств України заявляють про спад виробництва, скорочення персоналу і відсутність перспектив, в окремих галузях з’являються лідери, котрі впевнено дивляться в майбутнє. Так, у ВАТ «Херсонська міська друкарня» днями стала до ладу друга черга комплексу друкарських машин «SOLNA». Новітнє технологічне обладнання постачила шведська фірма, її ж фахівці здійснили всі пусконалагоджувальні роботи. Лінія друкує повнокольорові газети зі швидкістю до 40 тисяч примірників на годину — це більше, ніж можуть «видати» машини інших регіональних друкарень України.
— Завдяки помірним цінам на поліграфічні послуги серед клієнтів друкарні — не тільки регіональні видання, а й всеукраїнські газети, довірили нам друкувати частину своїх тиражів. Перевага полягає й у тому, що логістика дозволяє забезпечити оперативну доставку друкованої продукції на весь південь України, — зазначає голова правління ВАТ Сергій Бойко. — Оскільки газети мають попит навіть у найважчі часи, не сумніваюся, що друкарня увійде в число підприємств Херсона, що зуміли «перехитрити» кризу, — переконаний керівник.
Наразі нова технологія стане у пригоді не лише журналістам та видавцям, а й поштовикам — при друкарні налагоджено партнерську співпрацю з підприємствами «Укрпошти», тож газети за короткий час потраплятимуть до читача.
Тим часом підприємство вже уклало контракт на постачання в найближчі місяці чергової «SOLNA» — вже третьої машини, яку тут встановлять. Для її роботи нині формується пакет замовлень.