Восени за селом Данилівка поблизу Молочного лиману розпочнеться будівництво першої в Запорізькій області вітрової електростанції. 
Про це заявив під час презентації та підписання інвестиційної угоди в Приазовській райдержадміністрації директор ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» Пітер Джастін О’Брайєн. Від обласної влади документ затвердив голова облдержадміністрації Олександр Старух.
Угода передбачає спорудження найбільшої в Україні вітрової електростанції, генеруюча потужність якої згідно з проектом становитиме до 450 мегават. Її даватимуть 180 вітрових турбін. Це дасть змогу не лише розв’язати проблему забезпечення негазифікованих територій альтернативною енергією, а й зменшити залежність регіону та країни від постачання природного газу, ціна на який постійно зростає.
Фахівці вважають, що розвиток відновної енергетики для Запорізької області є перспективним напрямом. За словами Олександра Старуха, цей проект — пілотний, він має стати зразком, за яким у подальшому будуватимуться ще декілька вітрових електростанцій, загальна потужність яких становитиме близько 2 тисяч мегават. Порівняти є з чим — це те саме, що два блоки найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції. Пітер Джастін О’Брайєн теж переконаний у великому енергетичному потенціалі регіону і сподівається на плідну співпрацю з місцевою владою стосовно реалізації проекту.
За словами інвесторів, перший струм вітрова електростанція дасть наприкінці 2011 року.