Дитсадок «Якорець» селища Новоозерне під Євпаторією з початку нинішнього опалювального сезону зігрівається не газом, а електрикою. 
Тут встановили 15 нових котлів вартістю 280 тис. гривень. Тепер, якщо є потреба, в окремих кімнатах можна відключати опалення, а на ніч переводити котельню на економний режим. Ефект від запуску новинки відчули одразу. Раніше оплата Євпаторійському філіалу тепломережі становила не менш як 50 тис. гривень щомісяця, нині «Крименерго», після встановлення нових енерголічильників, такий само обігрів коштує не більш як 18 тис. гривень. Тобто щомісяця вдається економити понад 30 тис. гривень.
Досвід такої ощадності вирішили, не гаючи часу, перейняти в Красногвардійському районі. З метою економії природного газу хочуть перевести всі чотири котельні, що опалюють місцеві школи, на електрику. Попередньо підрахували: встановлення електричних котлів дасть змогу скоротити бюджетні витрати на опалення на 260 тис. гривень. Бо нині обігрів цих чотирьох шкіл стає щонайменше в 400 тис. гривень на рік, а після їх переведення на електрику коштуватиме 140 тис. гривень. Фахівці розробили й районну програму реконструкції мереж теплопостачання та переходу на альтернативні види палива, впровадження якої дасть можливість економити з часом щонайменше 5,5 млн. гривень щороку.
Таких прикладів на півострові ще, на жаль, не так багато. Хоча умов для переходу краю на енергоефективні проекти достатньо. Пошук і використання альтернативних джерел енергії визначили пріоритетним уряди України і Криму, сподіваючись максимально задіяти наявні в регіоні ресурси.
Власний план переходу на нові види енергії, які дадуть змогу забезпечити кримчан теплом і гарячою водою за менші, ніж коштує газ, гроші, вже успішно представлено в Кабміні України. Адже, на думку експертів, півострів у царині використання сонячної, вітрової, геотермальної та інших видів альтернативної енергії має доволі значний потенціал. До того ж плановано задіяти його вповні, щоб запрацювали одночасно елекрокотельні, сонячні батареї, вітряні станції і термальні джерела.