Відзначення 65-ї річниці Великої Перемоги має не лише гідно вшанувати ветеранів, а й повернути втрачене в патріотичному вихованні молоді. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, відкриваючи парламентські слухання «Про соціальне, медичне і пенсійне забезпечення ветеранів війни та відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років».
«Це має бути подія, яка консолідує українське суспільство навколо пам’яті і героїки і навколо того, що ми спільні в оцінках минулих героїчних років», — зазначив Володимир Литвин. 65-та річниця Перемоги, переконаний глава парламенту, має науково підтвердити необхідність мати нормальні людські стосунки з усіма країнами — колишніми республіками Радянського Союзу, які разом здобули Перемогу.
Володимир Литвин повідомив учасникам слухань, що нещодавно відбулося засідання Міжпарламентської асамблеї країн Співдружності незалежних держав, на якій було ухвалено рішення про проведення спільних заходів для відзначення 65-ї річниці Перемоги.
Що ж стосується соціального, медичного та пенсійного забезпечення, то, на думку Голови Верховної Ради, головне, щоб нині чинні закони виконувалися в повному обсязі.
Учасники слухань також вшанували пам’ять голови Ради організації ветеранів, народного депутата Івана Герасимова хвилиною мовчання. Сьогодні виповнюється рік з дня смерті Героя України і Радянського Союзу.
Докладніше про слухання читайте в наступному номері «Голосу України».