Ось уже 15 років триває співробітництво Донецького юридичного інституту з поліцією Німеччини. Завдяки цьому в інституті відкрито перший в Україні навчальний відділ внутрішніх справ. На його базі застосовують рольові ігри, тренінги з відпрацювання практичних навичок та інші інтерактивні методи навчання.
Ще однією новинкою стали психологічні тренінги, котрі у підготовці кадрів активно використовуються в Німеччині, а в нашій країні донедавна були рідкістю. У донецькому інституті створено науково-дослідний центр психотренінгових технологій. За час існуванні центру тут пройшли навчання більш як 2,5 тисячі курсантів і працівників практичних підрозділів внутрішніх справ та інших правоохоронних структур.
Співробітництво з поліцією Баварії дало змогу впровадити в Донецькому юридичному інституті сучасні методики навчання. Серед партнерів вузу — Нюрнберзька школа поліції, Інститут підвищення кваліфікації поліції Баварії, школи поліції міст Айхштет та Кьонігзбрун. Донеччани проходили стажування у цих навчальних закладах і практичних підрозділах, знайомилися зі структурою й організацією діяльності поліції. Українські викладачі вивчають питання криміналістичного забезпечення боротьби зі злочинністю, громадської безпеки, зокрема, під час проведення майбутнього чемпіонату Європи з футболу.
У свою чергу, німецькі колеги охоче беруть участь у наукових конференціях, тренінгах тощо в Україні. Інститут має багаторічні стосунки із провідними навчальними закладами і правоохоронними органами низки держав: крім Німеччини, це Китай, Росія, Молдова, Білорусь, Казахстан та інші.
На знімку: начальник четвертого управління поліції особливого призначення Баварії Герхард Данцл під час зустрічі з курсантами Донецького юридичного інституту.
Фото автора.