На період літніх пасажирських перевезень Донецька залізниця планує додатково прийняти на роботу понад 400 провідників, із них майже 300 — студенти профільних вузів. Майбутні залізничники протягом трьох місяців знайомитимуться із роботою магістралі та отримають першу зарплату, яка стане доважком до стипендії. Крім того, планується прийняти на роботу провідників із резерву. Для безпеки подорожі всі пасажирські потяги супроводжують працівники транспортної міліції.
«З метою забезпечення літніх пасажирських перевезень Донецька залізниця підготувала 786 пасажирських вагонів, із яких 260 обладнано системами кондиціонування повітря. Загалом для укомплектування повних схем пасажирських поїздів у «гарячий» сезон будуть задіяні 806 вагонів», — сказав начальник Донецької залізниці Микола Сергієчко (на знімку) під час огляду в пасажирському депо Донецьк.
До літніх перевезень додатково придбано комплекти постільної білизни та 3600 літрів дезинфікуючих і мийних засобів. Також залізничники поліпшили технічний стан вокзалів, станцій, зупинкових пунктів. На найбільших вокзалах — Донецьк, Луганськ, Ясинувата, Дебальцеве, Волноваха, Іловайськ, Красноармійськ — відкриються 16 додаткових кас для оформлення проїзних документів на далеке та приміське сполучення.
 
Фото Олексія БУДЬКА.