Футбол. Наступної суботи в Загребі збірна України зіграє відбірний матч Чемпіонату світу-2010 проти хорватів. Наша команда ще в понеділок на динамівській базі в Кончі-Заспі почала підготовку до цього відповідального іспиту. А вчора наставник українського колективу Олексій Михайличенко спілкувався з представниками ЗМІ. Після прес-конференції журналісти мали змогу певний час спостерігати заняття національної команди.
Відомо, що матч на стадіоні «Максмир» у столиці Хорватії обслуговуватиме норвезька бригада арбітрів на чолі з Тер’є Гауге. Допомагатимуть йому лайнсмени Стейнар Голвік та Кім Гаглунд. Обов’язки четвертого рефері виконуватиме Еспен Бернтсен.
Гауге, уродженець Бергена, — вельми досвідчений фахівець, який працював на фінальних турнірах чемпіонатів світу — 1997 (U-17) і 2005 (U-20). 2004 року обслуговував матч за Суперкубок УЄФА. Окрім того, цей 43-річний суддя має у своєму активі понад 40 зустрічей Ліги чемпіонів УЄФА. Зокрема, 2006 року судив фінал.
Загребська зустріч із нашою національною командою не є першою для Гауге. Свого часу він обслуговував виїзні матчі проти естонців (відбір Євро-1996, 1:0) та іспанців (Євро-2004, 1:2). Окрім того, норвежець став першим іноземним арбітром, якому доручили судити вирішальну гру Кубка України. Тоді, у 2005 році, київське «Динамо» перемогло донецький «Шахтар» — 1:0.