Зони для грального бізнесу

БЮТ вимагає від Президента підписати закон про заборону грального бізнесу в Україні. Про це під час брифінгу заявив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко. Парламентарій нагадав, що цей закон перебуває у глави держави вже два тижні, і не виключає: Президент, швидше за все, готує на нього вето.
«Це свідчить про те, що Президент у змові з власниками цих бізнес-структур», — впевнений народний депутат. «Під час зустрічі у Ватикані з Папою Римським глава держави обговорював високі матерії, здоров’я нації, її майбутнє, мораль, цінності, але в нього на столі лежить закон, який і повинен забезпечити ось цю мораль і майбутнє нашої нації», — зазначив Валерій Писаренко. Він також розповів, що Кабінет Міністрів розробляє законопроект, в якому будуть визначені окремі зони в країні, де розміщуватимуться гральні автомати і казино. Швидше за все, це будуть степові зони країни, і їх буде не більше чотирьох.
Супроти широкої коаліції
Народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська не підтримує ідею створення широкої коаліції. Про це вона заявила сьогодні журналістам на брифінгу.
Коментуючи свою позицію щодо неприйняття ідеї широкої коаліції, зокрема, обрання Президента в парламенті, народний обранець зазначила: «Це точно не може робити той парламент, який обирався за іншими законами. Якщо цей парламент хоче змінити інституціональні речі в країні, то він повинен ці зміни запропонувати, а потім піти у відставку і дати можливість народу зробити вибір».
На її думку, для Партії регіонів ця коаліція важлива як квиток у владу, а для БЮТ, у першу чергу, змінами до Конституції, тому що ця сила розуміє: є всі шанси втратити владу.
Інна Богословська розповіла, що збирається очолити групу протесту для запобігання змови між БЮТ і ПР. «Щоб внести зміни до Конституції, необхідно провести дві сесії Верховної Ради. Я упевнена, що тисячі людей, які звертаються до мене як до людини, котра є бійцем і може відстояти інтереси суспільства, підтримають те, що саме я очолю групу протесту, і це будуть тисячі людей», — сказала вона.
Виставка-застереження
У Верховній Раді відкрилася виставка «Сила спілкування проти тютюну», організована компанією «Пфайзер» спільно із Європейськими раковими лігами. Вона показує приклади фотографій-застережень, які використовуються в різних країнах Європи і світу на пачках сигарет, та наголошує, наскільки важливими можуть бути сильні та потужні образи у боротьбі проти тютюну в Європі та світі.
Народний депутат від ПР Юрій Мірошниченко під час брифінгу нагадав, що Верховна Рада в першому читанні вже прийняла законопроект №2110, за яким на пачках сигарет повинні міститися картинки-попередження, які займатимуть 50 відсотків площі з обох боків. «Ми приймемо цей закон у другому читанні, і впевнений, що всі фракції нас підтримають», — зазначив він. Окрім того, народний обранець розповів, що найближчим часом внесемо зміни до Закону «Про рекламу». Це заборона у всіх формах і випадках реклами тютюнових виробів. «Ми цього не залишимо поза увагою», — наголосив Юрій Мірошниченко.
У свою чергу Олеся Оробець сказала, що такі виставки — спроба вбити міф, що куріння — це круто і модно. «В парламенті палять багато хто, але сподіваюсь, що буде ще більше тих, хто підтримає цей законопроект», — зазначила вона.
 
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.