У Миколаївській області розпочався сьомий обласний фестиваль слов’янських народів, присвячений Дню слов’янської писемності і культури. Мета — дослідження історичного та просвітницького значення спадщини слов’янських первоучителів, внеску слов’ян у світову цивілізацію, вшанування пам’яті братів-просвітителів Кирила і Мефодія.

Це свято стало традиційним для представників усіх 133 національностей, які живуть в області, де слов’яни становлять 80 відсотків від усього населення. Свято розпочалося в м. Баштанка на Миколаївщині концертною програмою аматорських колективів обласної російської громади «Русич» «С любовью к России» та творчими зустрічами членів товариства із школярами та громадськістю. Відбулися книжкова та художня виставки, творчі зустрічі з науковцями, виступи артистів Миколаївського російського драмтеатру, народних митців.
Насиченою була програма святкування Днів слов’янської культури і в миколаївському мікрорайоні Тернівка, де вже понад 300 літ живуть болгари. Тут відбулося урочисте богослужіння та хресний хід, а в культурному центрі «Софія» — концерт. Центральна бібліотека ім. М. Кропивницького підготувала свято «Світ слов’янської культури», приурочене до Року Гоголя, оголошеного ЮНЕСКО, та 210-річчя від дня народження Пушкіна. Підготовлено книжкову виставку «У колі братів-слов’ян», де показано видання з історії, міфології, релігії, мистецтва та літератури, огляди книжкових та електронних видань з фондів бібліотеки — «Художній світ Гоголя» та «России первая любовь», присвячений Пушкіну.
Центральна подія фестивалю — XІV Міжнародні слов’янознавчі читання та Всеукраїнська науково-практична конференція «Слов’янські культури в контексті світової цивілізації», які традиційно проводить Південнослов’янський інститут Київського славістичного університету. У відкритті читань взяли участь Генеральний консул Республіки Болгарії пан Проданов, Генеральний консул Республіки Польща пан Мазур, науковці та студенти з Росії, Білорусії, Польщі. Завершиться фестиваль гала-концертом в обласному Будинку культури.
 
Миколаїв.