Рівень зростання споживчих цін на продукти за статистикою — один з найнижчих в Україні. За цим показником область разом із Дніпропетровською та Сумською посідає друге місце в Україні.
У травні хліб із борошна пшеничного І сорту та житньо-пшеничний подорожчав на 5 копійок, і тепер його кілограм коштує відповідно 3,01 та 3,06 гривні, пшеничний вищого сорту — 3 гривні 60 копійок. У середньому на 30—50 копійок піднялися ціни на ковбаси. Кілограм свинини коштує до 45 гривень, фаршу — до 30. Нижчими за середньоукраїнські є ціни на молоко та сметану — відповідно 4 та 10 гривень за літр. Не змінилися вони на сир, макарони та крупи. Майже на гривню подешевшала курятина, а десяток курячих яєць можна купити за 3 гривні 50 копійок.
Спочатку за кілограм полуниць правили від 30 до 50 гривень, черешень — до 15. Коли автор цих рядків спитав у хвацького торгівця, чому черешні в нього дорожчі, ніж екзотичні банани, той відповів:
— Нехай банани, що захищені хімією, їдять мавпи, а я продаю натурпродукт!
Із невідомих причин подорожчав бензин. При цьому на різних АЗС ціни на нього істотно різняться. Літр найпопулярнішого А-95 коштує від 5 гривень 75 копійок до 6 гривень 25 копійок.