За чотири місяці цього року роздрібні ціни на всі товари в торговельній мережі, за повідомленням головного управління статистики підвищилися на 11,4 відсотка (за відповідний період минулого року — на 7,6%). Ціни на продовольчі товари зросли на 7,2%, на непродовольчі — на 13,1%. Приріст цін на послуги для населення в січні—квітні становив 6,1%. Загалом від початку року приріст цін становив 6,9% (у відповідному періоді минулого року — 13,1%).
Найбільше подорожчали банани (на 9,7%), цукор (на 8,1%) та олія (на 3,4%). На 1,3—3,2 % зросли ціни на каву, консервовані овочі, масло, рис і макаронні вироби. Разом з тим на 5,6% подешевшали цитрусові, на 2,6% — молоко, сир та яйця, на 1,4% — маргарин, на 0,9% — риба та продукти з риби.
Предмети хатнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 0,8%, у т. ч. товари і послуги для щоденної підтримки житла — на 5,1%, інструменти та реманент для дому і саду — на 1,7%, хатній текстиль — на 1%. Крім того, зросли ціни на різні товари і послуги на 1,7%, одяг і взуття -на 0,7%, транспортні послуги — на 0,3%.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,5%, що в основному зумовлено підвищенням цін на діагностичні послуги (на 4,8%). За словами начальника Івано-Франківського обласного територіального відділення АМКУ Мирослава Книгницького, подолано негативну тенденцію до невмотивованого росту цін на лікарські препарати. «У січні—лютому спостерігався непередбачуваний ріст цін, тоді як у березні—квітні ціни на ліки не піднімалися».