Яблунівській загальноосвітній школі-інтернату Прилуцького району цьогоріч виповнилося 50 років. В освітньому закладі, де навчається 136 учнів, ювілейний останній дзвоник зібрав чимало поважних гостей, спонсорів, представників влади.

Приїхав привітати випускників із завершенням навчання і народний депутат України, заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олег Ляшко, який у юні роки шість літ провів у Яблунівці.
— Я добре пам’ятаю, як він ходив із папкою і записничком, — пригадує вчителька Галина Архипенко, — і записував у нього все, що йому було незрозуміле. А потім він запитував учителів, щоб пояснили йому невідоме. Відзначався допитливістю, не раз казав учителям: «Розкажіть те, чого немає в книжці». А першого разу, коли з’явився в інтернаті, то попросився заспівати на уроці пісню. П’ятнадцять хвилин із таким старанням її виконував...
Дев’ятикласниця Дарія Гольда вже рік перебуває після смерті батьків у школі-інтернаті. Її зігріла в перші дні розповідь про 
О. Ляшка.
— Я й не думала, що після інтернату можна так багато досягти, — каже вона. — А тепер знаю, що це можливо. Я стала тут відмінницею. Стараюся добре вчитися, щоб через два роки вступити до університету.
Олег Ляшко кількома місяцями раніше подарував школі-інтернату плазмовий телевізор, посприяв будівництву модульної газової котельні для навчального закладу.
Приїхав він із подарунками і на останній ювілейний дзвоник. Усім цьогорічним випускникам народний депутат України вручив мобільні телефони.
У своєму вітальному слові 
О. Ляшко побажав дівчатам та хлопцям бути наполегливими у подоланні життєвих перешкод:
— А якщо виникнуть серйозні проблеми, телефонуйте мені. Чим зможу, тим допоможу.
Свято останнього дзвоника в Яблунівці збіглося ще з однією важливою подією для села. На околиці населеного пункту відбувся мітинг з нагоди завершення будівництва підвідного газопроводу. Місцеві селяни подарували народному депутату України О. Ляшку хліб-сіль за активну участь у вирішенні «газової» проблеми для села. Подякували і за якісний ремонт асфальтівки до Яблунівки.
— Усі ці реальні зміни, які останнім часом спостерігають яблунівці, — сказав О. Ляшко, —конкретний результат роботи уряду Юлії Тимошенко. Зазначу, що цього року в Чернігівську область, яка десятиліттями отримувала з держбюджету незначні суми на вирішення своїх проблем, завдяки БЮТу надійде 46 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток. Понад 670 мільйонів гривень буде вкладено у ремонт, будівництво доріг. Отже, багато добрих справ буде зроблено в усіх районах, зокрема й Прилуцькому.
Прилуцький район
Чернігівської області.