Цього тижня Верховна Рада не розглядатиме питання про призначення дати виборів Президента. Про це заявив глава парламенту Володимир Литвин після погоджувальної ради. «Ми домовилися, що це буде на наступному тижні, оскільки профільний комітет має розглянути відповідну постанову», — пояснив глава парламенту.
Відповідаючи на питання, як він ставиться до ініціативи обрання Президента народними депутатами, Володимир Литвин зазначив: «Якщо забрати в народу останнє право, буде погано. Водночас питання полягає в тому, які повноваження матимуть Президент, уряд, Верховна Рада, а головне — як вони цими повноваженнями користуватимуться».
На запитання щодо продовження повноважень парламенту Володимир Литвин відповів: «Всередині країни люди все стерплять, а за межами такі новації позитивної оцінки не дістануть». Пролонгація повноважень парламенту VІ скликання до 2014 року може, на його переконання, призвести до ізоляції України.
Нині, за його словами, має бути спільна відповідальність всіх політиків. «Я далекий від думки, що зараз треба знову ділити країну. Зараз її треба об’єднувати, і якщо це буде — я буду це вітати», — додав Голова Верховної Ради.
Щоправда, фракція Блоку Литвина, за його словами, ще не визначилася щодо своєї участі у переформатуванні коаліції. Він відмовився прогнозувати створення коаліції у складі БЮТ та Партії регіонів. «Оскільки я не є в процесі, то сьогодні гадати і виказувати начебто свою обізнаність не буду», — зазначив Володимир Литвин.
А сьогодні, повідомив Голова Верховної Ради, розглянуть кадрові питання — відставки міністра оборони Юрія Єханурова і міністра юстиції Миколи Оніщука.