У Дніпропетровську пройшли Дні діабету. Їх проведення 15 років тому вперше в Україні ініціювали Дніпропетровське регіональне товариство сприяння хворим на цукровий діабет та інвалідам із супутніми захворюваннями і журнал «Діабетик».

Учасники мали можливість поспілкуватися із науковцями і лікарями, виміряти рівень цукру в крові (на знімку), дізнатися про нові лікарські препарати, купити кондитерські вироби для діабетиків. На сьогодні в області, за даними головного позаштатного спеціаліста з ендокринології головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Катерини Маляр, майже 88 тисяч осіб страждають на діабет. Близько 16 тисяч із них, у тім числі 600 дітей, отримують інсулінову терапію. Щороку впродовж останніх п’яти років додається близько 2,5 тисячі нових хворих, серед яких 70 дітей.
Торік за кошти держбюджету область була забезпечена інсулінами на 68, нинішнього року — на 43 відсотки. 3,5 мільйона гривень на їх придбання було виділено наприкінці минулого року з обласного бюджету.
 
Фото автора.