Вимоги до уряду з підготовки антикризової програми щодо перегляду бюджету не виконуються. Про це під час засідання опозиційного уряду заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович. «Якщо цього не відбудеться, тоді будемо разом з президією політради партії розглядати питання про наші протестні дії відносно ситуації, яка складається зараз. Тобто поглиблення економічної та соціальної криз у країні», — сказав він.
За його словами, практично не фінансується жодна з програм (а їх близько ста), фінансування яких передбачено спеціальним фондом бюджету. Майже сім мільярдів гривень за перший квартал недоотримав бюджет. А замилювання очей, що бюджет виконується, це не для досвідчених людей. Окрім того, Віктор Янукович розповів, що борг у зарплаті зростає і досяг півтора мільярда гривень. У промисловості триває спад. «Сьогодні ми не чуємо звітів окремих міністрів, не знаємо, де проводяться галузеві зібрання і звітування міністрів та керівників окремих підприємств. Тобто робота практично не проводиться», — заявив лідер Партії регіонів. За його словами, ніколи за історію України не було такої жахливої ситуації, яка склалася з економікою в цьому році, а друге півріччя може бути ще гіршим.
Віктор Янукович зазначив, що, враховуючи складні стосунки з Росією, неважко передбачити, що питання поставок газу до України буде нелегким. «Нинішні підходи в економіці не дають можливості їй зростати», — заявив Віктор Янукович.