Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Спікером парламенту Швеції Пером Вестербергом. 
Як повідомляє прес-служба глави держави, було обговорено питання парламентського співробітництва та двосторонніх відносин, які Президент назвав знаковими, а також євроінтеграційні прагнення України та реалізацію програми «Східне партнерство», спільно внесеної Швецією та Польщею.
Президент висловив сподівання, що друга половина 2009 року, коли головування в Європейському Союзі перебере Швеція, стане сприятливим періодом для подальшого поглиблення відносин України з ЄС. Україна очікує, що наступний саміт «Україна — ЄС», який відбудеться в Києві наприкінці року за шведського головування, стане не менш успішним, аніж попередній Паризький, а також буде важливою подією у двосторонніх відносинах. За словами Президента, важливо повністю відобразити у тексті майбутньої угоди про асоціацію всі політичні домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту. При цьому, нагадав він, Україна наполягає на чіткому визначенні і відображенні в тексті угоди умов, необхідних для повного скасування візового режиму між Україною та ЄС. Також Україна розраховує на підтримку шведського головування у своїх прагненнях закріпити в тексті угоди про асоціацію чітку перспективу членства.
За словами Віктора Ющенка, в Україні усвідомлюють, яку масштабну та багатопланову підготовчу роботу до головування в ЄС веде нині Швеція. Важливо, зазначив глава держави, що до пріоритетів головування Швеція внесла створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.