Тиждень розпочався битвою прем’єра з «ненадійними» міністрами. Контрольно-ревізійне управління знайшло безліч порушень у Міністерстві оборони та в Міністерстві житлово-комунального господарства. І Юрія Єханурова, і Олексія Кучеренка важко назвати прихильниками Юлії Тимошенко. А тому вона і завдала їм удару. Водночас мало хто звернув увагу на цифру, озвучену керівником КРУ Миколою Сивульським. Виявляється, нинішній склад уряду не набагато відстав від уряду Віктора Януковича щодо розтринькування бюджетних коштів. Але чомусь найбільше перепало лише двом міністрам.
Про свій старт у президентській кампанії на цьому тижні заявили Інна Богословська та Арсеній Яценюк. Якщо про останнього й раніше говорили як про потенційного претендента на президентське крісло, то поява у лавах кандидатів регіоналки викликала подив навіть у її колег, представників фракції Партії регіонів. Своє подивування висловив і їхній лідер Віктор Янукович. Частина оглядачів переконані, що Інна Германівна претендуватиме на частину його електорату, інші вважають, що вона відбиратиме голоси в Юлії Тимошенко. Проте претендентка натякнула, що її на цей крок спонукало прагнення деяких регіоналів сформувати з БЮТ широку коаліцію.
До речі, тема широкої коаліції також була постійно в центрі уваги і колег, і політологів. Говорили навіть про переговори між Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем.
Це спонувало Президента Віктора Ющенка зробити заяву про те, що у разі створення широкої коаліції у складі ПР і БЮТ він винесе на референдум проект нової редакції Конституції, яка вже зареєстрована в парламенті. Щоправда, Голова Верховної Ради Володимир Литвин застеріг гаранта від необдуманого кроку, адже референдум знову може викликати загострення в суспільстві і навіть розколоти країну.
Поза сумнівом, наступний тиждень дасть чимало нової інформації. І, напевно, ми станемо свідками ще не одного бою довкола міністерських крісел. Чого не зробиш заради президентської булави!