В Інституті законодавства Верховної Ради України був проведений майстер-клас з проблем законотворчості.
На майстер-клас зібрались студенти та викладачі Київського університету права НАН України, юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування, Університету сучасних знань, юридичного факультету Сумського національного аграрного університету.
Мета заходу — привернути увагу студентів до важливості та значущості питань законотворчого процесу сучасної України, а також до завдань залучення широких верств населення до законотворчості як одного з основних напрямів діяльності держави.
Директор Інституту законодавства Верховної Ради України, член-кореспондент НАН України Олександр Копиленко у своїй доповіді зосередив увагу на сучасних проблемах наукового забезпечення законотворчого процесу, виробленні прогнозів його розвитку, вдосконаленні вітчизняного законодавства.
Завідувач сектору Інституту, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Горбунова Лідія Миколаївна присвятила свою доповідь узагальненню стану кодифікації законодавства України та перспектив кодифікаційної діяльності, питанням її наукового обґрунтування.
Виступ заввідділу Інституту законодавства Верховної Ради України, кандидата юридичних наук, заслуженого юриста України Олени Богачової був зосереджений на теоретичних та практичних проблемах у законотворчому процесі, необхідності підвищення його ефективності за умови врахування суспільної практики, нагальних інтересів і запитів більшості громадян.
Бібліотекам навчальних закладів було подаровано науково-практичні видання Інституту законодавства Верховної Ради України, присвячені питанням законотворчості: «Законотворчий процес України», «Законотворчий процес зарубіжних країн», «Законотворчість. Словник термінів і понять», «Законотворчість. Проблеми гармонізації законодавства України з міжнародним та європейським правом» та інші, а кожному учаснику — окремі із зазначених видань.
Під час майстер-класу студенти мали змогу отримати відповіді науковців на поставлені запитання. Проведений майстер-клас отримав схвальні відгуки студентів та викладачів навчальних закладів, які висловили побажання продовжити серію подібних заходів відкритого діалогу з провідними вченими Інституту законодавства Верховної Ради України.