Протягом трьох років народний депутат України Степан Глусь допомагає багатодітній сім’ї Баланів із села Рахни-Лісові Шаргородського району на Вінниччині.
Коли Степан Карлович вперше познайомився з цією дружною сім’єю, в якій дев’ятеро дітей і двоє батьків, його найбільше вразив такий факт: троє діток збиралися на ніч йти... з дому. Батьки тоді пояснили, що хатина у них тісна, тому діти по черзі ночують у бабусі, яка мешкає у цьому ж селі. Народний депутат добився надання сім’ї соціального кредиту. Балани вміло розпорядилися грішми. Невдовзі святкуватимуть новосілля. Кажуть, що обов’язково запросять на нього Степана Карловича. Вони також вдячні народному депутату, що допоміг придбати побутову техніку. Однак ніколи не сподівалися на подарунок, який отримали недавно. Парламентарій передав багатодітній сім’ї новенький восьмимісний автомобіль «Пежо», придбаний за кошти благодійного фонду. В старенькому «Москвичі» могли їхати тільки троє діток. У нову автівку вміщається вся сім’я.
— Тимофійка беремо на руки, він у нас ще дуже маленький... Так усі й умістилися, — пояснюють наперебій діти. — Так було, коли їздили до церкви (сім’я Баланів віруюча. — Авт.), на ринок. А ще зізнаються в тому, що на радощах від такого подарунка дехто з дітей не спав аж три ночі. «У машині так добре і так гарно, що в ній можна ночувати не гірше, як у хаті», — щиро радіють діти і біжать наввипередки до обновки.
 
Вінницька область.