Кабінет Міністрів зобов’язав Юрія Луценка приступити до виконання службових обов`язків на посаді міністра внутрішніх справ України. «Після засідання Кабінету Міністрів, на якому завершився розгляд результатів службового розслідування, приступлю до виконання обов`язків міністра внутрішніх справ України», — сказав Ю. Луценко журналістам.
При цьому міністр наголосив, що має намір чекати рішення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка розслідує обставини інциденту за його участю в аеропорту Франкфурта-на-Майні. За словами Ю. Луценка, після створення у парламенті відповідної ТСК він на прохання Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко написав заяву про відпустку. «У зв’язку з тим, що чинне законодавство не передбачає усунення міністра з посади рішенням Кабміну, я брав відпустку, а зараз після завершення службового розслідування, оскільки було встановлено відсутність кримінального провадження стосовно мене з німецької сторони, відсутність будь-яких доказів про алкогольне сп’яніння і наявність виграшного для мене рішення берлінського суду щодо газети «Більд», усі ці обставини були враховані, й у зв`язку з цим я приступаю до виконання обов’язків міністра внутрішніх справ, чекаючи рішення парламенту», — наголосив міністр.
Водночас Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції у Запоріжжі, зазначив, що звіт двох тимчасових слідчих комісій парламенту щодо інциденту з міністром внутрішніх справ Ю. Луценком «наступного тижня буде підставою для політичного збурення у Верховній Раді». Глава парламенту не виключив, що жодна із ТСК не ухвалить рішення з цього питання на рівні комісії, додавши, що Верховна Рада, скоріш за все, заслухає інформації окремих членів обох комісій. Нагадаємо, що в парламенті 19 травня було створено дві ТСК з розслідування обставин інциденту з Ю. Луценком, оскільки депутати так і не дійшли згоди щодо єдиного кандидата, який очолював би цю комісію. Першу ТСК очолив бютівець Роман Забзалюк, а другу — регіонал Нестор Шуфрич.