Глава парламенту Володимир Литвин вручив відзнаки Верховної Ради науковцям, освітянам, представникам різних галузей народного господарства.
Перед початком церемонії нагородження він зазначив: «Доволі не просто, а практично неможливо все пояснювати, приймаючи тут делегації, безпосередньо відвідуючи інші країни. А списувати все на світову кризу простіше, ніж робити практичну роботу. Тому я щиро вдячний вам за те, що ви, недивлячись ні на що, попри все, працюєте, досягаєте відповідних результатів і таким чином тримаєте на собі країну».
За його словами, Україна тримається завдяки зусиллям справжніх подвижників — таких, як ті, кому керівник українського парламенту вручив відзнаки Верховної Ради України, назвавши їх дещицею уваги сумлінним і самовідданим служителям своєї справи.
«У багатьох з вас вже є нагороди, але, я сподіваюся, Почесна грамота Верховної Ради стане найдорожчою з них. Тому що в ній зазначено — «За заслуги перед українським народом». Хотів би, щоб ви сьогодні відпочили душею, відчули увагу до себе і те, що ніхто не забутий і ніщо не забуте», — зауважив Голова Верховної Ради, звертаючись до нагороджених, і побажав їм добра, здоров’я, спокійного серця і нових досягнень у роботі».
Зокрема Почесною грамотою нагородили директора середньої школи № 171 м. Києва у 1961—1974 роках, голову ради ветеранів Печерського району Василя Болдирєва, завідувача відділу Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України Миколу Бондаря, а Грамотою Верховної Ради — заввідділу головного управління документального забезпечення апарату Верховної Ради Людмилу Гагуріну, директора столичної гімназії № 32 Світлану Чумак.
На знімку: Грамотою Верховної Ради України нагороджено директора гімназії № 32 Печерського району Києва Світлану Чумак.