На соціально-економічний розвиток Чернігівської області у 2009 році з загальної суми 721 мільйон гривень Кабінетом Міністрів виділено 46 мільйонів 17 тисяч гривень. Про це повідомив учора на прес-конференції народний депутат України, заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олег Ляшко (на знімку).
У переліку фінансування зі стабілізаційного фонду — 89 об’єктів Придесення. Таким чином, Чернігівщина стала лідером за обсягом підтримки державою проектів соціально-економічного розвитку. Отже, в області буде можливість значно більше зробити для ремонту шкіл, клубів, будівництва нових дитсадків тощо. Із запланованих коштів 51 відсоток піде на реконструкцію освітніх закладів, 21 відсоток — на медицину, ще 21 — на комунальне господарство, 7 відсотків — на газифікацію.
«Це дуже промовисті цифри, які свідчать про пильну увагу уряду, народних депутатів України від БЮТ, що відповідають за Чернігівську область, до вирішення наболілих проблем регіону», — підкреслив О. Ляшко. Він повідомив, що саме народні обранці, закріплені за Чернігівщиною, уважно вивчивши пропозиції з місць, пролобіювали в уряді значне збільшення фінансування реконструкції, ремонту, будівництва суспільно важливих об’єктів. Минулого року було виділено на соціально-економічний розвиток Чернігівщини 30 мільйонів гривень, а цього року — майже на 16 мільйонів більше. При цьому переважно згадані кошти буде витрачено на встановлення енергозбережних котелень тощо.
До позитивних справ БЮТ народний депутат України зарахував і активну діяльність з облаштування чернігівських доріг. Так, тільки в минулому році їх відремонтовано майже 300 кілометрів.
«Нинішнього року уряд за пропозицією народних депутатів від Чернігівщини збільшив фінансування дорожніх робіт у регіоні майже вдвічі, — повідомив заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради. — Юлія Тимошенко підтримала наші прохання. Загальна сума цих коштів становитиме 672 мільйони гривень. Зауважу при цьому, що торік було відремонтовано дороги в одній частині області. А цього року ми відремонтуємо шляхи у північних і центральних районах. І це не лозунги, а конкретні справи».
О. Ляшко вважає, що нині є актуальним питання запровадження пильного контролю за освоєнням цих великих коштів. За його інформацією, минулого року на одну зі шкіл було витрачено з бюджету 2 мільйони 600 тисяч гривень, половину яких було розкрадено.
Тож обласна організація БЮТ, очолювана народним депутатом України І. Куровським, за його словами, буде вживати серйозних контрольних заходів, щоб установити надійні перепони застосуванню чиновниками  корупційних схем.
 
Фото автора.