Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 29-й тур. 23 травня.
«Львів» — «Динамо». 0:1. 2 280 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Гол: Гіоане, 82.
«Шахтар» — «Таврія». 2:0. 18 000 глядачів. Арбітр — Деревинський (Київ). Голи: Федецький, 33, Кастільо, 73.
«Іллічівець» — «Зоря». 1:0. 5 000 глядачів. Арбітр — Даньковський (Київ). Гол: Кашевський, 51.
«Дніпро» — «Харків». 4:1. 11 900 глядачів. Арбітр — Родіоненко (Луганськ). Голи: Лисицький, 20, Бєлік, 39, Калиниченко, 62, Шахов, 73 — Касьянов, 16.
«Металіст» — «Кривбас». 1:0. 3 000 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ). Гол: Обрадович, 73 (п).
«Ворскла» — «Чорноморець». 2:1. 4 000 глядачів. Арбітр — Можаровський (Львів). Голи: Маркоскі, 31, Цуррі, 52 — Левига, 20.
«Металург» (Запоріжжя) — «Металург» (Донецьк). 2:1. Арбітр — Покидько (Полтава). Голи: Каськов, 6, Калонас, 65 — Фабіньо, 67.
«Арсенал» — «Карпати». 4:0. 1 100 глядачів. Арбітр — Годулян (Одеса). Голи: Лисенко, 30, Джакобія, 33, Жоземар, 36 (п), Симоненко, 57.
Бомбардири: Ковпак («Таврія») — 16 м’ячів, Алієв, Бангура (обидва — «Динамо») — по 13, Коельо («Металіст») — 11, Джінані («Зоря») — 10, Гіоане, Мілевський (обидва — «Динамо»), Кузнецов («Карпати») — по 9.
Хоч уже й відомі чемпіон і призери чемпіонату (в цьому турі «бронзове» місце офіційно здобув «Металіст», до речі, втретє поспіль), але приємно, що інтрига в турнірі залишилася до останньої миті. Адже треба вирішити, кому дістанеться четверте місце. «Дніпро» вдома поклав на лопатки «Харків», донецький «Металург» у Запоріжжі програв. Отже, претенденти на путівку до Ліги Європи зрівнялися за очками.
Сьогодні дніпропетровці завершують чемпіонат матчем у Луганську. Нагадаємо, що місцева «Зоря» перебуває серед претендентів на виліт із Прем’єр-ліги. Луганці поступилися на виїзді конкурентові в боротьбі за виживання «Іллічівцю» і тепер випереджають мариупольцев і ФК «Львів» лише на два очки. Втім, варто зазначити, що на обох головних претендентів на вибування в останньому турі чекають непрості матчі: «Іллічівця» — виїзний проти «Таврії», а «Львів» на стадіоні «Україна» в рідному місті — проти «Карпат». 
Варто зазначити, що й герої нинішнього чемпіонату не залишаються осторонь турнірних пристрастей. Либонь, не треба пояснювати, чого очікують уболівальники від сьогоднішньої зустрічі «Динамо» — «Шахтар» у Києві. Останнім часом «гірники» брали гору над головним суперником. Зрозуміло, що багаторазові чемпіони прагнутимуть реваншу. Хоча, з огляду на фінальний матч Кубка України, в якому «Шахтар» зустрінеться з «Ворсклою», донеччани можуть прибути до столиці не найсильнішим складом. Але, здається, це абсолютно не хвилює киян, за них гратимуть найсильніші. Решта —проблеми суперника.
І ще про одне. В різних виданнях і на телебаченні потоком шириться інформація про можливу відставку і повернення до московського «Локомотива» Юрія Сьоміна. Вже навіть і «заміну» йому підшукали ласі до сенсацій ЗМІ. Мовляв, Ігор Суркіс вже має попередню домовленість із екс-тренером російського ЦСКА Валерієм Газзаєвим про співпрацю. Однак отримати офіційну інформацію в прес-службі ФК «Динамо» не вдалося. Адже і вона не має відомостей від керівництва клубу про перемовини свого президента з російським фахівцем. Не щедрий на слова і сам Юрій Сьомін, котрий привів «Динамо» до блискучої перемоги в чемпіонаті України і до півфіналу Кубку УЄФА. Після матчу динамівців проти «Львова» Юрій Павлович відбувся двома фразами:
— Нам іще треба зіграти з «Шахтарем». Після цього й відповідатиму на ці запитання.
Отже, забудьмо про чутки і чекатимемо на офіційні повідомлення. Хоча одна думка все-таки тривожить: а де гарантія, що й новий тренер із Росії не кине все через рік-півтора, якщо і його покличуть додому?..
На знімку: Тіберіу Гіоане, влучний удар якого приніс перемогу «Динамо».
Фото Євгена КРАВСА.