У Полтаві на звільненому від бронзового Ілліча постаменті у центрі міста встановили щоглу з Державним прапором. Зробили це активісти міської організації ВО «Свобода» за підтримки народного депутата України Юрія Бублика та його брата Олександра, котрий працює головою приміської Ковалівської сільради.

Нагадаємо, що пам’ятник Леніну в обласному центрі повалили 21 лютого ц. р. під час Революції гідності. Майже одразу звільнений у такий спосіб постамент почали «перелицьовувати».

Молоді активісти прикрасили його текстами патріотичних віршів, національним орнаментом, намалювали образи Матері-України та Героїв Небесної Сотні, а поруч встановили символічний надгробок тим, хто загинув на столичному Майдані. Подобається це, вочевидь, не всім. Тож нещодавно невідомі намагалися замалювати згадані зображення фарбами кольорів сумнозвісної «колорадської» стрічки та «перекреслити» їх написом «Русь». Але ті ж активісти швидко змили весь бруд. Сьогодні дедалі більше полтавців згадують про те, що колись на цьому місці стояла церква і пропонують встановити тут храм на честь тих, хто поліг за волю України.

 

На знімку: полтавці звикають до постаменту без бронзового вождя.

Фото автора.