У концертному залі Житомирської обласної державної телерадіокомпанії вже втретє пройшов благодійний телерадіомарафон «Відкрий своє серце дітям». Пряму трансляцію вели телеканал «Житомир» та радіостанція «Житомирська хвиля». Свої таланти продемонстрували близько тисячі дітей, зокрема ті, котрих доля обділила здоров’ям.
Як повідомив ініціатор цього заходу народний депутат України Павло Жебрівський, гроші, зібрані під час телерадіомарафону, буде спрямовано на підтримку талановитих дітей області з вадами здоров’я. Загалом було зібрано 132 тисячі гривень. Приклад подав народний депутат: як і попередні два рази, він вніс у благодійний фонд «Благодар» 50 тисяч гривень. У нього виявилося багато послідовників — як підприємницьких структур і організацій, так і людей, які передавали свої особисті заощадження. Були й такі, хто, пожертвувавши декілька тисяч гривень, бажав залишитися невідомим.
Перші 15 тисяч гривень було передано просто під час телерадіомарафону тим, хто найбільше потребує допомоги. Сертифікати по 5 тисяч гривень отримали Іван Мидловець із Кам’янки Олевського району — на післяопераційну реабілітацію, а дві житомирянки Владислава Морозова та Ольга Янович — на лікування в міжнародному реабілітаційному центрі «Еліта» у Трускавці.
Під час марафону відбулася й виставка творчого доробку дітей з вадами здоров’я, яка завершилася аукціоном. Близько 2 тисяч гривень одразу передали юним авторам. Крім того, прозвучав звіт про використання коштів, зібраних під час акції «Відкрий своє серце дітям» минулого році. Вони, зокрема, пішли на лікування дітей у лікарні «Охматдит». Громадська організація «Сімейний клуб спеціальної олімпіади» отримала ноутбук, вище спеціалізоване професійно-технічне училище, яке дає професії дітям з особливими потребами, — обладнання для кухні. Талановиті діти області отримали іменні стипендії більш як на 40 тисяч гривень, а дитячі ансамблі змогли взяти участь у фестивалях і конкурсах, зокрема й за кордоном.
 
Житомир.
На знімках: виступають юні сопілкарі.