ВАТ «Костопільський завод продтоварів», продукція якого більше відома під торговою маркою «Родина», першим в Україні розпочав випуск м’яких вафель (аналогів бісквіту). Досі вони випускались лише в західноєвропейських країнах, а тепер стануть доступними і українським покупцям.
— Це стало можливим завдяки реалізації інвестиційного проекту вартістю близько чотирьох мільйонів євро, — розповідає керівник підприємства, депутат Рівненської обласної ради Микола Кучерук. — Ми не шкодуємо коштів на модернізацію виробництва, встановлення сучасного обладнання, бо тільки так та ще, звичайно, стараннями наших працівників можна домогтися високої якості продукції, того, щоб її охоче купували. Адже покупці з кожним роком стають дедалі вибагливіші.
За ці інвестиції практично створено новий кондитерський цех: тут встановлено не лише нову лінію з виробництва та упаковки м’яких вафель, а й лінію з випуску звичайних — практично нової продукції для костопільських кондитерів.
— Крім згаданого обладнання, тут встановлено ще й нову потокову лінію з виробництва зефіру, яка дає змогу втілювати цікаві задуми кондитерів, а отож радувати смачними вишуканими новинками покупців, — розповідає головний технолог заводу Тетяна Небісь. — Загалом до переліку кондитерської продукції з 94 назв із введенням у дію нового кондитерського цеху додасться ще близько двадцяти смачних новинок.
Кондитерські вироби з маркою «Родини» дуже смачні (у цьому не раз могли переконатися і читачі нашої газети, які одержували їх як призи), тому мають попит. Їхні смакові якості високо оцінили і фахівці — зі всеукраїнських дегустаційних конкурсів костопільські кондитери привезли сім золотих нагород. Але, крім кондитерської, «Родина» випускає і пропонує ще чимало продукції для всієї родини, чим повністю виправдовує свою назву. Це хлібобулочні вироби, соки, консервована продукція, майонези, маргарин тощо. Все робиться з душею, тому й купується людьми охоче. Тож підприємство економічно міцне, навіть у ці скрутні часи виконує широку програму благодійності та меценатства.
Рівненська область.
На знімку: працівниця заводу Тетяна Вдовиченко представляє нову продукцію від «Родини» — м’які здобні європейські вафлі.
Фото Тетяни ОХМАК.