Уже втретє на Кіровоградщині, поблизу села Цибулевого Знам’янського району, відбувся медіа-кемп «Чистий простір». Його ініціаторами та основними натхненниками традиційно виступили викладачі кафедри видавничої справи та редагування Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка Ірина та Сергій Ткаченки і Роман Пикалюк.
Три доби поспіль викладачі, їхні сьогоднішні і колишні студенти, журналісти та просто небайдужі кіровоградці жили «серед степу широкого», обговорювали медійні проблеми, проводили психологічні тренінги, вели дискусії на політичні та патріотичні теми, читали вірші, грали на гітарах і співали пісень довкола нічної ватри серед наметового містечка, вчилися співіснувати в товаристві комарів та плавали досхочу у відкритій водоймі. Словом, насолоджувалися нецивілізованим відпочинком і єднанням з природою.
Про те, що захід удався на славу, свідчить і те, що нині в Кіровограді про нього говорять багато і позитивно, а ті, хто вагався «бути чи не бути», уже пошкодували про свою нерішучість і тепер з нетерпінням очікують подібної таборівки-2015, аби вже напевне не пропустити прегарну нагоду долучитися «Чистого простору». А він, до слова, як наголосила одна з цьогорічних тренерів медіа-кемпу журналіст Тетяна Пташник, «був дійсно таки чистим, адже тут не було розпито жодної пляшки алкоголю і не залишено просто неба жодного папірця». Воно й не дивно, оскільки від початку організовувався медіа-кемп із чистими намірами.