Під цим гаслом, викарбуваним на гербі Криму, голова Спілки журналістів етнічних ЗМІ автономії, заслужений працівник культури України Борис Балаян налагодив випуск багатотомного видання «Народи і часи», яке вмістить у собі оповіді про всі етноси багатонаціонального півострова.
Весь тираж першої книги цієї серії, присвяченої кримським вірменам, блискавично розійшовся по бібліотеках, розкуплений у книгарнях, зокрема й за кордоном: у Вірменії, Росії, США. Нині готуються наступні чотири томи, присвячені білорусам, євреям, росіянам і українцям Криму, зокрема Севастополя.
Уже підготовлено більше тисячі грунтовних статей, які нині перекладають на різні мови науковці й студенти факультету журналістики Таврійського національного університету ім. В. Вернадського, щoб закінчити цю роботу до кінця року. Активно допомагають здійснити цей проект керівники органів місцевої влади, численні ентузіасти розширення діалогу культур на півострові, зокрема Всеукраїнське товариство ім. Т. Шевченка, Російська громада Криму, Спілка білорусів Криму, Асоціація єврейських організацій і громад Криму, Республіканська наукова бібліотека «Таврика», постійне представництво Президента України в автономії.
«Кожна книга складається з двох розділів. У першому — архівні матеріали та історичні нариси про етнос, у другому — розмаїті відомості про історичних осіб і відомих сучасників: політиків, митців, науковців, спортсменів, підприємців», — розповідає Борис Балаян. Видання щедро ілюструються.
Клопіт з найкращого втілення в життя масштабного проекту, що сприяє толерантності й гармонізації міжнаціональних стосунків, узяв на себе керівник видавництва «ДОЛЯ», президент Кримської літературної академії Валерій Басиров. Відомий книговидавець гарантує найвищий рівень художнього оздоблення й поліграфічного виконання, який сподобається не тільки фахівцям, а й усім читачам цих багатомовних книг, які мають стати культурною подією не тільки кримського масштабу.
До праці над новими томами серії «Народи і часи» охоче залучаються ентузіасти всіх культурних спільнот, адже на черзі видання змістовних фоліантів, присвячених кращим людям інших діаспор. Вони пройнялися ідеєю створити й кіноверсії всіх видань. До роботи над першою з них уже приступають митці однієї з київських кіностудій.
 
Крим.