Три книги відомого вінницького письменника Миколи Рябого — «Кальницький полк», «Калина над прірвою» і «Країна козаків (подорожні нотатки Павла Халебського)» — побачили світ завдяки коштам, що їх виділив із свого сімейного бюджету голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний.
— Григорій Михайлович Заболотний ще й сприяє поширенню цих книг по шкільних та сільських бібліотеках, — каже Микола Рябий. — Це справді подвижницька праця керівника депутатського корпусу області. Переконаний, що вона матиме добрі наслідки. Зокрема, у вихованні молоді.
— На таких книгах, як у Миколи Рябого, виховується патріотизм і любов до України, — каже Григорій Заболотний. — Тому вважаю за обов’язок подбати, щоб вони дійшли до читача.
За словами голови облради Григорія Заболотного, під час його зустрічі з вінницькими письменниками на початку нинішнього року він особливо наголошував на необхідності створення творів, які б виховували у юного покоління риси людяності, доброти і патріотизму. Це те, чого ще бракує тим, хто прийде на зміну нинішньому поколінню. Голова облради обіцяв і надалі всіляко сприяти у виданні таких творів. До речі, щороку з обласного бюджету депутати облради виділяють 300—400 тисяч гривень на видання книг місцевих авторів. Вони подають свої роботи на розгляд конкурсної комісії, яка визначає, які саме книги буде видано за бюджетні кошти.
 
Вінницька область.
 
На знімку з архіву редакції: Григорій Заболотний.