Тисячі вболівальників зібралися в донецькому аеропорту, щоб зустріти команду «Шахтар», яка в четвер прилетіла зі Стамбула. Володарів кубку УЕФА вітали вигуками «Шахтар — чемпіон!» та «Спасибі!» Перемога земляків у європейському турнірі — достатньо вагомий привід, щоб кинути роботу й навчання і приїхати до аеропорту. В усякому разі, склалося враження, що працювати в шахтарській столиці в четвер було нікому: вулицями ходили групи вболівальників із помаранчево-чорною символікою, автомобілі і автобуси були прикрашені прапорцями «Шахтаря», а в барах і кав’ярнях знову спостерігався аншлаг.
«Ми всією сім’єю приїхали із Краматорська, і діти через це прогуляли школу, — сміється вболівальниця Алла Грюкова, яку я зустріла в Донецькому аеропорту. — Ми зателефонували класним керівникам, забрали сина й доньку з уроків. І з роботи, хто як міг, пішли. Друзі наші теж приїхали. Адже ця подія дуже багато означає не лише для Донецька, а й для всієї України». Донька Таня в цей час сиділа на плечах у тата і з цікавістю поглядала на імпровізовану сцену перед виходом з аеровокзалу. Син Микита разом зі старшими хлопцями видерся на тролейбус, який стояв неподалік, щоб краще бачити. «Сьогодні день перемоги, — авторитетно заявила мені дівчинка. — Україна перемогла». Не менш схвильовано ділилися враженнями учні початкових класів донецької школи № 44, які приїхали разом з учителькою: «Шахтар» завжди перемагає в іграх, і ми завжди будемо на першому місці. Кубок УЕФА нам належить, «Шахтар» —кращий за всіх!» — навперебій вигукували в диктофон діти, вдягнені у помаранчеві футболки.
Першим до вболівальників із кубком у руках вийшов капітан команди Даріо Срна. Головного тренера гірників Мірчу Луческу зустрічали скандуванням «Мірча —чемпіон!». Після коротких привітань і кількох пострілів феєрверку команда рушила до автобуса. Офіційні святкування заплановані після завершення чемпіонату України та розіграшу Кубку України.