Таку думку під час учорашньої зустрічі з представниками депутатського корпусу та громадських організацій Хмельницької області висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Сьогодні в країні надзвичайно складна ситуація, і негативні тенденції наростають, зазначив глава парламенту. Причиною цього є те, що на перше місце політичні сили ставлять власні політінтереси, які важко узгодити з реальністю. Крім того, уряд та Президент оголосили своєрідне змагання, хто більше дбає про народ — то уряд, то Президент збирають наради, щоб показати, що стоять на захисті людей.

акож глава парламенту зазначив, що з занепокоєнням спостерігає за зіткненням двох найбільших політичних сил в Україні. «Треба знайти систему стримувань і противаг для цих політичних сил, щоб вони працювали на країну», — сказав він. Водночас Володимир Литвин не виключає утворення в парламенті широкої коаліції та внесення змін до Конституції «під наявний політичний розклад».
Коментуючи політичну ситуацію в країні та перспективу майбутніх президентських виборів, глава парламенту зазначив, що всім було очевидно: хоча є деякі питання до трактування законодавства, вони мають відбутися 17 січня 2010 року. Голова ВР також вважає, що потрібно скоротити термін президентської кампанії, щоб «країну колотило якомога менше часу».
Торкнувшись проблем агропромислового комплексу, глава парламенту висловився за повернення до великого товарного виробництва, бо інакше імпортне сало дійде аж до села. Що стосується узаконення продажу землі, то, на думку В. Литвина, через тиждень землю буде сконцентровано в руках обмеженої кількості людей. Також він вважає за доцільне після президентських виборів провести інвентаризацію підприємств та проаналізувати, як вони виконують узяті на себе зобов’язання. І вже на основі цього вирішувати їх подальшу долю.

На знімку: під час зустрічі Голови Верховної Ради України з представниками депутатського корпусу та громадських організацій Хмельницької області.